October 31, 2011

The Mysterious Mak Cik....

Salam & greetings to all..........


Satu pagi Sabtu yang senyap sunyi...aku singgah di blog sini. Ok...mintak maaf cakap ye...aku
tak folllow pun blog beliau ni tapi aku seronok pulak dengan kisah The Mysterious Mak Cik yang
owner of the blog ajak kongsi dan sambung cerita beliau itu.

Ikut kata dia...tak kisah kalau bukan follower pun nak join. Untuk tidak membuang masa...jom kita
try test sambung dari cerita the so-called blogger ni...................








Ok...ku sambung ceritanya begini................

Apabila The Mysterious Mak Cik tadi mendengar penjelasan Milah yang mengatakan ibu dan bapa 
mereka ke Pasar Tani....

"Hah! Pasar Tani?" kuang...kuang...kuang!

Sementara Mijah yang sedang membuat air di dapur menarik telefon bimbitnya yang berlagu 
di dalam poket seluar. Apabila skrin dibelek....ah...ayah. Mijah terus menjawab. 

"Assalamualaikum ayah."

"Waalaikumsalam Mijah..." ayahnya macam tak cukup nafas nak bercakap memberitahu berita yang
baru didengarnya. "...kalau ada sapa-sapa datang beri salam, jangan bukak pintu masa emak 
dan ayah tak ada kat umah ni tau?"

Aik? Mijah berpaling lipat maut kerana dia dan Milah sudah pun membenarkan seorang Mak Cik 
masuk semasa ketiadaan ibu dan bapanya. Tapi....tak kan la...

"Kenapa ayah?"

"Ni...dia orang sibuk cerita cakap ada sorang mak cik pakai jubah putih baru lepas dari Hospital 
Tanjung Rambutan. Dia ada bawak karong yang berisi dengan anak-anak ayam yang berwarna-warni 
yang disangkanya Angry Birds."

"Angry Birds?" Mijah bulat mata. Tak sempat mendengar penjelasan selanjutnya dia terus berlari ke 
depan mendapatkan Milah. 

Sampai di ruang tamu, The Mysterious Mak Cik dan Milah sedang sama duduk gelak-gelak bermain 
dengan anak-anak ayam yang berwarni warni yang dikeluarkannya dari dalam karong yang dibawa 
oleh The Mysterious Mak Cik tadi. 

The Mysterious Mak Cik tu pantang dengar Pasar Tani sebab satu tragedi menimpa dirinya di Pasar 
Tani.

Satu ketika dulu dia selalu ke Pasar Tani membeli barangan dapur dengan membawa dua orang anak
kembarnya. Setiap kali juga anak kembar itu akan meminta untuk dibelikan anak-anak ayam yang
berwarna-warni yang mereka sangkakan Angry Birds. Namun permintaan mereka selalu ditolak dengan
pelbagai alasan oleh emaknya.

Pada hari kejadian...The Mysterious Mak Cik sibuk memilih bawang merah dan bawang putih bila
dia selesai dan berpaling mendapati anak kembarnya tiada bersama dia. 

Sejak dari saat itu dan hari itu...The Mysterious Mak Cik telah menjadi hampir separuh gila. Dia 
sangat menyesali diri kerana tidak memenuhi kehendak anak kembarnya yang mahukan anak-anak 
ayam yang berwarna-warni itu. Dia akan ke Pasar Tani membeli anak-anak ayam yang berwarna-warni
itu sambil merayau mencari anak kembarnya.

Dia telah terpandang Milah dan Mijah yang berdiri di muka pintu tadi melambai ibu dan ayahnya pergi, Maka........

"Milah!"  jerit Mijah yang terkejut beruk melihat ruang tamu rumahnya dipenuhi dengan anak-anak
ayam yang berwarna-warni itu.

Milah dan The Mysterious Mak Cik sama berpaling.

Milah mengangkat kening bertanya bila Mijah yang memanggil macam gaya ada gempa bumi tadi pula
terdiam pucat.

Macam mana nak beritahu Milah pasal siapa Mak Cik itu sebenarnya? Mijah mencari idea spontan.
"Tolong bawak dulang air tu ke depan."

Milah pelik...kenapa dia berdiri tercegat dekat situ? Apa salahnya kalau Mijah bawak sekali tadi?

Kepala Mijah terteleng-teleng memberi isyarat untuk Milah ke dapur. Milah faham...lalu dia bangun
dan menapak mendapatkan Mijah.

Mijah cepat menarik tangan Milah untuk memberitahu apa yang telah dikhabarkan oleh ayah mereka
kepadanya tadi.

Sementara itu di ruang tamu.....sebuah van putih telah mengundur masuk ke perkarangan rumah itu.
Dua orang lelaki berpakaian putih keluar dengan pantas masuk ke dalam rumah itu dengan membawa
keluar LCD TV 32" yang baru dapat ditonton entah berapa hari sahaja itu serta The Mysterious
Mak Cik.

Mijah dan Milah yang datang beberapa minit kemudian dengan menatang dulang air hanya mendapati
anak-anak ayam yang bersepah di ruang tamu tanpa Mak Cik dan................

"Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!" Kedua-dua mereka serentak menjerit. Dulang yang berisi dengan air minuman
bersepai ke lantai.

Tertipu sudah.

Dipendekkan cerita....dua orang lelaki tadi telah menggunakan orang-orang tua yang sudah ingat-ingat
lupa menggantikan budak-budak sebagai tektik baru sindiket mereka dalam kerja menyamun di siang
hari. Ayah Mijah yang menghubungi anaknya tadi cuba untuk memberitahu akan van putih dengan dua
orang lelaki tadi tapi tidak sempat didengar oleh Mijah.

.........Tamat.........

Junie Octovian: I hope Nurdani like my version of a story. TQ


October 30, 2011

My Birthday Boy.........

Salam & Greetings to all..........


This N3 specially dedicated to my dear son who's celebrating his birthday today the 30th. 






This is the boy...........


Angah with little sister in 1989.........


&


20 years  later..........in 2009..............
Angah with Toby on his E-Day............................


&


today




Angah is cycling to school at.........


with wife Huda........


Junie Octovian: May your life be blessed with health and happiness. We love you!




October 29, 2011

Best Quotes.....

Salam.........


This is my second entry of the day. Let's share............






Junie Octovian: How amazing! Letters can play an important role in a word and only few smart people 
                        that noticed. Thank You my dear niece for sharing. 

TQ Angah & Huda...

Salam & greetings to all......


N3 shows a birthday card sent by my dear son and DIL.............




Ah....santeknya!




that's me.........


.......momma loves you more...........


..........thank you dear..........


........missing both of you...do take care!




Junie Octovian: It's the beautiful thought & sweet remembrance that count. May your life be blessed!









October 28, 2011

Awan Ribut.....

Hi peeps!


Jom saksikan kepulan awan yang membawa ribut di Setia Alam yang sempat ku rakam sebelum 
masuk waktu Maghrib........


Seperti ada pusaran di situ......




Awan  yg berarak semakin dekat.........


bersama tiupan angin yg kuat .........


Junie Octovian: Hajat hati nak jadi macam Storm Chaser...bila kilat menyambar aje, aku dah lari
                        lintang pukang masuk ke dalam rumah. Hisy!

October 27, 2011

Happy 82 Birthday Mak!

Salam & greetings to all.........



Today the 27 October is my mom's 82 birthday. Allah bless you. Long live Mak!

di Sunway Pyramid.........

Emak tak suka berlama di rumah anak-anak. Paling lama dia boleh tinggal sebulan aje...lepas
tu dia dah resah gelisah teringatkan tugas-tugasannya. Kami adik beradik sudah faham sangat. Bila
sahaja dia sebut nak balik akan kami usahakan untuk menghantarnya pulang.

Walhal...bukan dia ada memelihara ayam itik pun. Alasan Emak...dia ada kelas itu dan ini di tempat
tinggalnya.

Selepas dia sama menghantar anak kedua ku ke KLIA bulan Mei lepas, abangku mengajak dia ke
Kundasang....kali ini Emak menolak dengan alasan dia dah tak tahan sejuk. Maklumlah Ngah tu
tinggal di kaki Gunung Kinabalu ala-ala kat Genting gitu....lagipun kata Emak, bukan Ngah lekat
dekat rumah...dia selalu keluar bertabligh.

Tak apalah...Emak ada 4 orang anak lagi yang sama tinggal di daerah berdekatan dengannya di
Johor sana. Cuma aku dan Ngah sahaja yang terpelanting jauh dari Emak. Alangkah bagusnya
kalau Emak ada FB.....tentu anak cucu & cicitnya bertali arus menghantar ucapan Selamat Hari
Lahir untuknya.

di Subang Parade.......

Di hari ini...di kesempatan ini....aku ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir untuk Emak yang berada
di Kluang, Johor. Semoga Emak beroleh kesenangan dan kebahagiaan di dunia dan akhirat.
InsyaAllah.........

Anakanda mu ini sentiasa mendoakan akan kesejahteraan satu-satunya Bonda yang ku ada di dunia
ini. Segala jasa dan pengorbanan mu akan ku kenang selagi hayat dikandung badan.


Junie Octovian: To the world, you may be one person........but to me, you are the WORLD.
                        We all love you so and very much Emak!



October 25, 2011

"Rich Blogger: Fact or Fiction?"

Greetings to all.......


Aku tetiba terpanggil untuk menyertai writing competition yang dianjurkan oleh blog EQBALZACK
mungkin kerana tangan ni memang gatal nak menaip. Niat bukan untuk meraih kemenangan tapi 
lebih kepada untuk memberikan idea/pendapat.


Pada pengunjung...boleh beri komen anda di bawah. Essay ini pun akan ditapis dahulu oleh  
penganjurnya sebelum boleh diterima untuk digunapakai dalam menyertai competition ini.


Dapat button tu pun jadilah...sebagai koleksi.  


eqbalzack.com MONTHLY CONTEST!


                            



                             "Rich Bloggers: Fact or Fiction."
                           
The idea to start a blog depends to an individual, what part of the blogging population do they want
to be?

Rich Bloggers have to be courageous... the owner of the blog who created this competition for
example or Ben Ashaari. Their form of words and actions become so powerful to convince people.
They chose the topics which are hit and people searching for it. So is Dapur Tanpa Sempadan, 
his hit counter is just like the water meter of an Olympic size swimming pool. His entry of a simple dish attracts so many people.

Albeit the words of frustration among them two that sometimes can be heard, they keep on posting for
more. That means what ever they post in their blog that may be different to other which make
Peeping Tom keep coming for more if they will find something interesting. They are certainly rich
among the bloggers in the country in terms of the visitors. As far as money is concerned, let's ask
the bloggers themselves.

For Rich Bloggers in terms of money, these type of people have set their mind ready to dedicate the
day to becoming wealthy just by blogging. These people have an entrepreneurial mission, such as
promoting and selling hijabs, handbags and shoes to name a few. Their kinda approach to marketing
are smart and driven. Their skills give them a fast track to success and their ideas are unique. In short ... blogging is a good medium for doing business by any chance. They don't have nine to five job or to close shops. They can have the blog going on twenty four/seven.

Anyways....for those who have succeeded as a Rich Blogger...simply stick with it. Maybe you
are meant to be.

Well....back to the topic...I guess Rich Bloggers is a fact. TQ
                             



October 24, 2011

Sharing My Birthdate........

Morning peeps!


Lama tak bersiaran kerana kesibukan mengatur jadual harian. Berblog ni tak masuk dalam jadual harian
maka ianya diletakkan di tempat kedua dalam senarai tugasan.

Oh ya....first and foremost, nak cerita pasal sambutan ulangtahun kelahiran ku baru-baru ini yang kami
buat di rumah sahaja memandangkan ada cucu yang baru pandai berjalan jatuh ni nanti payah mommynya
nak borak bersantai sambil makan-makan.

Jom kita layan jap lagu birthday ni.........





Yang kedua sebab my two daughters yang jadualnya pula tidak menepati kehendak majlis. Kalau dulu,
waktu masing-masing semua tengah bersekolah senang sikit. Ini dah besar panjang semuanya dan
sudah ada urusan sendiri yang harus diutamakan.

Ala....birthday ni walaupun setahun sekali....tak siapa pun yang mengatakan ianya wajib disambut pulak
kan? Itu pun nasib baik ada...tu yang anak sedara ku sorang tu tarikh lahirnya pada 29 February tu?
Sian dia...tapi okey la...dia boleh sambut secara besar-besaran kerana birthdaynya cuma ada sekali
dalam masa empat tahun.

Well....lets straight to the point....
Kat sini ku nak sharekan birthday ku rupanya disambut bersama.....

Arsene Wenger....tuan punya Kelab Bolasepak Arsenal......caya la....
lenkali kita share majlis eh?


Ada lagi sorang...dia dah pi mai pi mai kat rumah ku sebab dia salah seorang kawan kepada anak
sulong ku yang berasal dari negeri Cik siti wan Kembang. Tapi...lately baru dapat tahu yang dia pun
sharing the same birthday date as mine..........

PG on his son's birthday with lovely wife, Erin..............


And not to forget...a girl that celebrated a day earlier than me...........

Nur Atiqah A. Rahman.........mohon halal ye gambar ni?



Junie Octovian: That's all for the 3rd week October babies......and I'll be showing more to mark
                        the end of October.
                        Till then......enjoy your day.

October 17, 2011

Manic Monday.......

Morning peeps.........


Hari ni ku nak share dengan kalian satu gambar yang baik punya sempat dirakam lama dulu tapi baru 
nak update kerana telah terselit di dalam folder buat seketika.


"Kenderaan berat ikut kiri....kenderaan berat ikut kiri..." itu yang diajuk oleh Nabil Raja Lawak la... 
tapi memang betul ada papantanda yang mengarah agar mengambil lorong sebelah kiri. 
Cer tengok gambar ini.............


Ada aku kesah? ~ begitu barangkali kata pemandunya.


Kami dalam perjalanan pulang ke Setia Alam melalui lebuhraya NKVE bila gambar ini ku rakam....oops! 
Not me actually.....I am the one who's driving.. albeit the fast moving tanker...I made my daughter to 
capture this picture. Nampak? Masa dia melepasi kami...terasa bergegar bumi. Gila arr.....


Luckily I didn't follow suit tho' in my mind masa itu ku dah terbayang IF I were the Highway Patrol.... 
dengan lampu nit not nit not di atas bumbung kereta mengejar si penderhaka jalanraya. Entah dari mana 
dia belajar memandu agaknya. Terbayang aku dengan uniform polis peronda...segak dan bergaya..... Muahaha..........


Junie Octovian: Terbanyak sangat menonton CSI, Hawaii Five-O dan cerita yang sewaktu dengannya. 



October 16, 2011

The Truth....

Happy Sunday morning to all............


N3 pagi ini saja nak share dengan pengunjung blog sekalian dan juga sebagai simpanan di Blog Arkib 
ku untuk rujukan di kemudian hari sekiranya ada yang berminat untuk membaca.






N3 ini ku kopipes dari anak saudara ku yang disharenya dari seseorang. Ku rasa ianya menarik 
untuk dikongsikan.


Mengapakah Cincin Perkahwinan Disarungkan Di Jari Manis?
dari Ceciter Ilmu..............


Satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam. Kemudian temukan 4 jari
lain dihujungnya (lihat gambar).

Permainan dimulai..............

1.. Cuba buka ibu jari anda. Ibu jari boleh dibuka kerana ibu jari mewakili orang tua kita. Manusia
     mengalami sakit dan kematian...oleh kerana demikian orang tua kita akan pergi meninggalkan kita
     suatu hari nanti.

2.. Tutup kembali ibu jari anda. Buka jari telunjuk pula. Jari telunjuk mewakili saudara kita (abang
     kakak dan adik). Mereka akan mewakili keluarga sendiri dan akan meninggalkan kita satu hari
     nanti.

3.. Tutup jari telunjuk dan buka pula jari kelingking. Jari kelingking mewakili anak-anak. Cepat
     atau lambat anak-anak juga akan pergi meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga
     sendiri.

4.. Selanjutnya....tutup jari kelingking anda. Buka jari manis di mana anda menyarungkan cincin
     perkahwinan. Anda tentu merasa hairan kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka. Ini kerana
     jari manis mewakili suami isteri. Selama hidup, abda dan pasangan anda akan terus melekat antara
     satu sama lain....sehidup dan semati.


Junie Octovian: Ajaibkan? 



October 14, 2011

Oct babies week two...

Greetings to all........


Ahhh!! Long time no see....I busied myself in the kitchen preparing food that came across my mind.
Lama sungguh ku tidak ke dapur...sibuk dengan laman sesawang dan dapur ku tidak ketinggalan
create sesawangnya sendiri....wakakaka (gelak guling-guling).

Betullah seperti kata pepatah tu ....kalau ringan tulang berat perut. Untuk seminggu ini ku ringankan
tulang, memasak pagi dan petang dan kekadang malam juga untuk memenuhi citarasa....terasa berat
sudah badan ku ini....uwaaaaa!! Tadi gelak sangat...sekarang dah meraung pulak.

Ingat nak masak sendiri and baking my own birthday cake for my coming birthday...tentu seronok
kan?




Well.......yang celebrate untuk second week of October..........

She's celebrating her b'day on 12..........

Hers on the 13...........

And his....on the 13th, too.........

Sesiapa yang yang tertinggal tu....jangan marah arr! That's just because I don't keep any of your pics
with me.

Junie Octovian: So...to those yang dah celebrate tu...Wishing you a very Happy Birthday.

October 11, 2011

Wonder wall......

Greetings to all........

N3 ini sambungan kepada N3 sebelum ini yang memaparkan tentang hobiku yang mengumpul fridge 
magnets. Cer klik sini.




fridge magnets yg dah memenuhi pintu esbok......

Dah penuh dah kan? Lepas ni tak tau kat mana lagi nak dilekatkan. Tapi yang di atas ni memang ku suka 
kerana kata-katanya dapat memberikan semangat untuk meneruskan hidup setiap hari di dalam apa jua 
keadaan.

Setiap kali terpandang...tidak secara langsung, mulut terkumat kamit membacanya. Seakan ada ramai 
orang bersama di dalam rumah ini setiap hari.

Junie Octovian: Terima kasih kepada penyumbangnya.


 

October 10, 2011

Jargon Tesco...

Hi peeps.........


N3 ni nak share bahasa yang diguna pakai oleh Adik dan Kakak, semenjak dua menjak mereka
berjinak-jinak dengan Tesco depan rumah tu.

Peta menunjukkan kedudukan Tesco Setia Alam

Adik yang sedang menunggu untuk dipanggil menghadiri peperiksaan MUETnya telah bekerja
sambilan di Tesco. Begitu juga Kakak yang sedang menghadiri Kelas Bahasa Korea hanya dua
kali seminggu itu juga bekerja di tempat yang sama cuma berlainan department.

Adik bahagian cashier....manakala Kakak bahagian 'softline' atau apparel.

Satu hari, waktu balik makan tengahari.................

"Ma...akak tak balik makan ke?" tanya si Adik.

"Sibuk agaknya...hari ni ada adjustment," ujarku memberitahu apa yang si Kakak beritahu pagi tadi.

Di hari yang lain pula...........

"Budak Siput (bukan nama sebenar) tu boleh je bukak kaunter...tapi dia malas. Dia lebih suka
kerja kutip alien. Tu sebab lambat sikit tutup kaunter malam ni." Adu si Adik yang pulang lewat
semasa kerja shift petang.

"Kakak OT petang ni? Ramai orang ke?" tanya ku pada si Adik.

"Ada stocktake." Adik menjawab memberitahu sambil terus menapak mendaki tangga ke biliknya.

Hari ini...sebaik balik makan tengahari.......

"Ala..." Adik melemparkan beg dan kunci kereta ke sofa. "Esok Adik ada BFE...patut esok off-day...
habis bila yang nak off nya?" dia bertanya atau mengadu, dua-dua pun aku tak tahu.

Junie Octovian:  Sukahati koranglah anak-anak...asalkan bahagia. Tak secara langsung...aku dapat
                         belajar juga....menambah ilmu di dada....walaupun tak seberapa.

Talking to the moon.......

Greetings to all..........


"Ma bangun!" suara Kakak sayup di cuping telinga.

Aku terkebil-kebil di atas katil mencerna keadaan. Dah siang ke? Rasanya baru je masuk tidur ni tadi.
Hati berbicara sendiri. Mata pula mengerling mencari jam di sisi katil. Memang banyak baktinya jam
digital SONY harta peninggalan suamiku itu.

"Woi! Baru 11.43 malam la...kenapa dah kejut?" ujarku pada si Kakak.

"Ma! Jom la...turun cepat..."

Apa halnya ni? Kucingku mati tersepit ke? Kena langgar ke? Gempa bumi ke? Semuanya bermain di
minda, bila dia tidak memberitahu apa sebenarnya yang berlaku. Gaya dah tak cukup tanah aje....

Aku cepat mencari selipar CJ7 dan melangkah menuruni tangga dengan mata yang masih kelabu t**k
anjing.

"Ada apa ni?" sambil mataku menyapu bahagian tingkat bawah. Dah gelap bahagian dining.
Mana Adik? Dia dah masuk tidur ke?

"Ma sini!" Kakak di luar pintu rumah memanggil.

Aku makin cemas sebab dia memanggil aku keluar waktu dah dekat tengah malam. Ni mesti kes kucing,
hati menelah. Namun, bila daun pintu ku selak lebih lebar, si Adik dan Kakak sama berbaring di depan
porch rumah dengan kamera menala ke langit.

"Ma kena baring sebab kali ni BULAN tu tegak atas kepala. Kalau tidak nanti kena sakit tengkuk,"
Kakak siap explain padaku kerana mungkin kalau aku sakit tengkuk esok paginya, dia juga yang susah.

"Ah! Tak kuasa nak tengok BULAN sampai baring-baring," jawab ku sambil terus mencari BULAN.

Ooo...memang betul la...BULAN  tu tegak atas kepala...tak macam biasa dia boleh dilihat dari bumbung
Hong Leong Bank tepi kawasan rumah ni. Aku mendongak.




SubhanAllah...santeknya bulan. Gambar di atas di rakam oleh Kakak dari porch depan rumah. Seketika...
kami sama menonton kehebatan kejadian Yang Maha Berkuasa itu dengan penuh minat. Berborak itu dan
ini...mengungkit kisah lalu. Kehidupan yang membawa kami hanya di dalam rumah sekarang ini membuat
kami tidak sempat menikmati keindahan bulan di waktu malam....apatah lagi menjejakkan kaki ke sana.
Kirim salam je la...

Untung la bagi mereka yang telah dapat menjejakkan kaki ke bulan tu, kan? Kena tabik spring
sama lu la......toing...toing...toing!

Aku? Tak apa la...setakat 'Talking To The Moon' dari bawah sini aje pun dah Alhamdulillah. Dapat
menumpang di bumi Allah dalam suasana yang aman dan damai berbanding emak semasa mudanya
yang hidup dalam ketakutan ketika Jepun mula masuk ke Tanah Melayu.

"Harap makan ubi kayu sampai naik bengkak badan," kata emak. "Anak-anak dara habis semua
menyorok takut ditangkap dek Jepun. Mana ada peluang nak melawa macam korang ni sekarang?"
cerita emak ketika melihat anak cucunya yang suatu ketika amat meminati lagu dan cerita Jepun.

Aku hargai pengalamannya. Emak juga siap menyanyi beberapa lagu Jepun yang sempat dipelajarinya
ketika Jepun menjajah Tanah Melayu. Rindu emak!

Aku berharap dan berdoa agar anak cucuku pula pandai menikmati kemewahan yang diberi Allah
untuk mereka. Jangan disebabkan nila setitik...rosak susu sebelanga.

"Oi! Dah la tu....masuk!" jeritku yang dah sakit-sakit lengan menggoreng mihun tempahan untuk 60
orang siang tadi.

Aku menapak mendaki tangga dengan rasa penuh bangga dapat memenuhi kemahuan anak muda
yang perlukan bantuan dari ku itu.

Junie Octovian:  Hidup yang pasti akan diteruskan walau pelbagai ujian yang datang.

October 6, 2011

First week October babies...

Assalamualaikum & morning to all.......


Hi peeps! Notice any difference in my blog? I've removed some gadgets that have been bothering to
some viewers. But still kept the one I like...hehehe

"Adoi! Blog macam nak raya Hindu...warna-warni dengan lip lap lip lap...dengan revolvermaps lagi.." 
Sounds familiar?
Ha! I tell you...itu mulut memang tak berinsurans bikin gua sakit hati betul.

Actually...I need those to make my blog looks lively, kan? Tak ada la putih melepak aje...macam
the so-called person tu punya blog kan? But forget it la........

Oo...I'm supposed to write an N3 about October babies...I'd told you that most of my friends and
family members were born in October. So...I had a picture of these two who were born in the first
week.

Khafif Japri ~ he was born on the 1st October......

Happy Birthday Pis......may all your dreams come true. Makan nasi minyak nanti  jangan lupakan
daku....wakakaka

Youngest sista..Julaila..coming 8th October will be her birthday......

Sorry sis...tak balik raya. Nanti kita jumpa masa wedding Shafiq je. This is an advance birthday
wishes....may you live happily ever after.

Junie Octovian: There are a few that I don't keep their pics with me but they are always in
                         my heart. So...here's me wishing you guys 'A Very Happy Bithday'......
                         love u'olls...........

October 2, 2011

Thousand apologies.....

Assalamualaikum & Happy Sunday to all.........



What can I say? Lama tak bersiaran kerana masa tertumpu kepada satu bahagian sahaja. Apabila ku
mula menulis...ingatan dan perhatian cuma di situ. Lagipun sudah begitu lama ku tinggalkan cerita yang
belum berjumpa dengan kesudahannya itu.

Setiap kali melihat novel-novel baru yang muncul setiap bulan....membuatkan hati ini meronta-ronta untuk menghasilkan lagi dan lagi. Namun......tak kesampaian kerana masa dan tanggungjawab yang harus 
didahulukan.


Sekarang ni tak boleh nak blogwalking pun bimbang nanti terleka dan terbuang masa. Sorry la my fellow
followers... am just trying to finish my writing first. Comes end of the year...the weddings are all over...
and I'll be out and about.

Oo...by the way....I just love Octobers...you know why? Most of my families and friends are celebrating 
their birthdays in October. That includes me too......that's why my name is Junie Octovian as I was born in October. Wakakaka......


Till then....I'll be busy writing , ok? I will try to find time to post an N3 in between. Ta taa.......

Junie Octovian: Diam-diam ubi.......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...