September 11, 2011

Misi di Brisbane...

Salam & happy Sunday morning to all.........


Kita teruskan aje la misi kita ke Brisbane tu ye...ingat hari ni nak berjimba-jimba...tapi kang kalau
terlambat langkah...lambat dan terlepas pulak untuk menjejak manuscript yang dibawa lari itu........
penerbangan tengahmalam semalam...selamat mendarat di Coolangatta Airport, Goldcoast jam 7.00
pagi waktu Australia dan 5.00 pagi waktu tempatan kita...patut la aku masih terasa mengantuk lagi.
Eh? Aku tak solat Subuh ke? Kalau ikut waktu tempatan belum Subuh lagi ni...tapi kat sini dah jam 7.00
pagi dan dah terang benderang...jeng! jeng! jeng!

Pihak penyiasat dikatakan tidak mahu menghabiskan wang ringgit menghantar ejen-ejen dan spy mereka
menaiki penerbangan dengan MAS...maka aku naik penerbangan tambang murah aje...tu yang turun di 
Goldcoast...tapi tak apa...ejen kami yang bertempat di Brisbane dikatakan akan sedia menunggu 
kedatangan ku. 




Spy Junie disambut dan dibawa ke suatu tempat yang agak sunyi untuk membincangkan
akan plan dan strategi yang akan diambil......


Spy Junie bersama Madame Hood di pantai Caloundra....
Madame Hood: " Buat-buat senyum...supaya tiada orang akan mengesyaki kita."
Spy Junie dan Madame Hood senyum melebar ke telinga gaya pelancung...


Manuscript itu telah dibawa ke satu rumah di persisiran Sungai Brisbane dan agak payah untuk
menembusinya dengan laluan biasa.
Bentuk plan dilorek di pasir pantai kerana lepas itu kami dengan mudah boleh menghapuskannya.
Kami harus ke situ dengan menaiki City Cat...salah seorang akan memanjat tebing di sebelah
belakang manakala seorang lagi akan memerhati sekeliling....


Kami berlepas ke lokasi...
mak ai! belum sarapan lagi ni...gila ar...
Spy Junie: "Tak ada mamak 24 jam ke? Pekena teh tarik dengan roti canai dulu ke?"
Madame Hood: "What was that?"
Hurm...tak ada la tu....


Dari persisiran sungai...target dah kami temui..
Gila beso umah dia...tak kan nak ikut pintu depan kot?
Madame Hood: "We had to climb the hill behind from the other side."


Spy Junie & Madame Hood kena 'Osom'...salah sorang dari kami kena buat xtvt
rock climbing pepagi buta tu....
Tetiba Madame Hood bersuara: "It's ok...U go ahead...I'll wait down here."
Spy Junie: "Ai pulak? U kan lebih kurus? Tentu ringan je nak panjat."
Madame Hood: "I haven't shave my leg yet this morning.."
Hurm...alasan....tapi tak apa...
Spy Junie ni pun dah biasa dari kecik dulu selalu je manjat pokok jambu batu umah  Tok Esah...


Manuscript itu dikatakan disorok di meja dapur dengan memakai cover buku masak...
Tapi Spy Junie telah dapat menghidunya...
Itu dia....YES!! MISSION ACCOMPLISHED.


Boss Hugo, Madame Hood dan Spy Junie yang telah berjaya menjalankan misi sempat
merakamkan gambar kenangan di Wellington Point.....


...sebelum menaiki Legend of the Seas yang berlabuh menunggu di tengah laut...
bersama...........


Boss Eunhyuk yang menanti sampai tertidur-tidur........


Spy Junie bersama logo 'Rimau Kayu Private Investigation'....


Manuscript yang dicuri dan berjaya diselamatkan.......


~ The End ~


Junie Octovian: Akan muncul dengan drama yang lain pulak minggu hadapan......tata!!

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...